Menu
Statsminister Mark Rutte under en debatt tidligere i april i nasjonalforsamlingen i Haag. Foto: Peter Dejong / AP / NTB

Smittespredningen øker i Nederland

Nederlands statsminister Mark Rutte forsvarer beslutningen om å lette på koronatiltakene, til tross for at det torsdag ble registrert over 9.000 smittede.

Av NTB | 22.04.2021 22:19:16

Medisin og helse: Torsdagens smittetall på 9.648 er den høyeste daglige økningen siden januar. Helsevesenet i landet opplyste torsdag at det høye antallet covid-19-pasienter også betyr at en tredel av nederlandske sykehus ikke lenger kan håndtere planlagt, kritisk viktig behandling av andre pasienter.

Nesten alle sykehus må utsette timeavtaler som regnes som mindre viktige. Det ligger torsdag 839 pasienter med covid-19 på nederlandske intensivavdelinger, 17 flere enn dagen før.

Til tross for det skal nedstengningstiltakene trappes ned neste uke. Et nattlig portforbud som har vært på plass siden januar, utløper 28. april, og barer og restauranter får åpne uteserveringen på ettermiddagene.

I en debatt i nasjonalforsamlingen sa Rutte at regjeringen er villig til å ta en «akseptabel risiko» fordi datamodeller viser at tallet på smittetilfeller og innleggelser sannsynligvis vil synke i begynnelsen av mai.

Så langt har pandemien kostet over 17.000 mennesker livet i Nederland.

(©NTB)

Flere nyheter: