reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
USA opplever en kraftig smitteøkning like før valget 3. november. Mens presidentkandidat Joe Biden angriper president Donald Trumps koronahåndtering, lover Trump økonomisk gjenreising til sine velgere. Her tilhengere fra begge sider i Dallas i Pennsylvania. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB

Smitterekord for andre dag på rad i USA

USA registrerte lørdag rekordhøye smittetall for andre dag på rad med 88.973 nye koronatilfeller, ifølge Johns Hopkins-universitetet.

Av NTB | 25.10.2020 03:38:04

Politikk: Det er en økning fra fredagens rekord på 83.757 registrerte smittetilfeller, som var 12.000 flere enn dagen før. Forrige rekord var 77.000 i juli.

De verste utbruddene er nord og vest i landet, og 35 av 50 delstater opplever en økning i smittetallene. Det er Texas, California og Florida som har fleste smittede, ifølge oversikten til Worldometers.

USA har hatt i alt 8.827.932 tilfeller siden mars og har registrert 230.068 koronarelaterte dødsfall. Det gir landet en åttendeplass i verden i antall koronadøde per innbygger.

President Donald Trump forsøker å slå tilbake mot kritikken av hans håndtering av koronapandemien i landet før valget 3. november. Kritikken er særlig hard fra presidentkandidat Joe Biden fra Det demokratiske partiet.

Lørdag var det tidligere president Barack Obama som angrep Trumps håndtering. Det gjorde han i Miami i vippestaten Florida som del av Bidens valgkamp.

– Tanken om at noen i Det hvite hus har gjort noe annet enn å fullstendig ødelegge ting, er fullstendig nonsens, sa Obama.

Trump forsøker å tone ned alvorligheten av koronapandemien, tross at han selv ble syk, og sier hans plan er økonomisk gjenreising av landet.

– Dette er et valg mellom Trumps super-restitusjon og en Biden-depresjon, sa han til velgere i North Carolina lørdag.

(©NTB)

Flere nyheter: