reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Italiensk politi stopper en syklist for å kontrollere om han har et gyldig ærend i Roma mandag. Politiet trappet opp kontrollene i påskehelgen, og 12.500 ble tatt for å bryte reglene. Foto: LaPresse via AP / AP / NTB scanpix

Smittekurven flater ut i Italia

Tallet på koronarelaterte dødsfall har passert 20.000 i Italia, men antallet kritisk og alvorlig syke pasienter falt for tiende dag på rad.

Av NTB | 13.04.2020 19:02:30

Medisin og helse: Ytterligere 566 dødsfall ble rapportert inn mandag, og det totale tallet på døde er nå 20.465.

Det er en liten økning fra dagen før, men betydelig lavere enn lørdag.

Antallet covid-19-pasienter i intensivbehandling har sunket jevnt siden toppen på 4.068 den 3. april og var mandag 3.260.

Siden søndag er det påvist 3.153 nye smittetilfeller, og det totale bekreftede smittetallet er nå 159.516. Økningen i smittetallene er bare på 2 prosent, det laveste så langt.

Søndag meldte Italia om 413 nye dødsfall knyttet til koronaepidemien, det laveste antallet på over tre uker. Det gir håp om at den verste fasen er over i landet, som så langt er det hardest rammede i Europa.

Italias myndigheter besluttet forrige uke å forlenge det nasjonale portforbudet til 3. mai. Avgjørelsen får støtte fra leger, men næringslivet er kritisk og tviler på at de vil makte ytterligere tre uker med en nedstengt økonomi.

Tirsdag starter et prøveprosjekt der enkelte bokhandler og vaskerier får åpne. Samtidig skal det undersøkes hvordan tiltak som sikrer sosial avstand, trygt kan håndheves framover.

(©NTB)

Flere nyheter: