reklame for Sheiken Bowling
Menu
En bussjåfør og en fotgjenger med ansiktsmasker i Irans hovedstad Teheran søndag. Foto: Ebrahim Noroozi / AP / NTB scanpix

Smittefrykten brer seg etter 34 nye virustilfeller i Iran

Smittefrykten brer seg i Midtøsten etter at 15 mennesker offisielt er døde i Iran som følge av covid-19-viruset. Tallet på smittede har steget til 95.

Av NTB | 25.02.2020 12:31:45

Medisin og helse: De tre nyeste dødsfallene i Iran ble registrert tirsdag morgen. To av dem rammet eldre kvinner i provinsen Alborz i nord, mens den tredje som døde var en pasient i Markazi sentralt i landet, ifølge nyhetsbyrået IRNA.

Tirsdag formiddag oppga en talsmann for Irans helsemyndigheter at tallet på smittede nå er oppe i 95. Det er en økning på 34 fra dagen før. Iranske myndigheter ble tidligere i uken beskyldt for å forsøke å dysse ned omfanget av virusutbruddet i landet.

Flere av landene i regionen har registrert nye tilfeller av smitte og setter det i forbindelse med reiser i Iran.

I Irak er fire medlemmer av samme familie registrert smittet. Disse hadde vært i Iran. Det første, en iransk statsborger sør i landet, ble registret mandag. Tallet på personer som har testet positivt på covid-19-viruset i Irak er dermed fem.

I Bahrain er det nå registrert åtte tilfeller, det samme gjelder for Kuwait. Også disse settes i forbindelse med reiser til Iran.

Flere land har stengt grensene eller innført reiserestriksjoner mot Iran for å begrense spredning av viruset. De forente arabiske emirater innførte full stans i alle flygninger til Iran tirsdag morgen.

(©NTB)

Flere nyheter: