Menu
Johannes Thingnes Bø, Vetle Sjåstad Christiansen og flere av de andre norske skiskytterstjernene kan muligens unngå rutefly hjem til Norge. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB

Smittefrykt i skiskytterleiren – vurderer å hente utøverne hjem i charterfly

Koronafrykt gjør at Norges Skiskytterforbund undersøker muligheten for å hente OL-utøverne hjem fra treningsleir i Italia i charterfly, melder VG.

Av NTB | 26.01.2022 16:51:56

Sport: Eliteløperne på både herre- og kvinnesiden gjør for tiden unna de siste OL-forberedelser i høyden i italienske Lavazé. De skal etter planen hjem til Oslo kommende mandag før de drar til Beijing.

Skiskytterne ønsker å unngå samme problematikk som langrennslandslaget har havnet i, der to koronasmittede utøvere må sitte i isolasjon i Italia i ti dager og de øvrige løperne er i karantene.

Skiskytterforbundet ønsker å hente sine utøvere hjem i charterfly framfor at de skal fly med rutefly fra München til Oslo.

– Nå så tett opp til OL vil vi begrense alle muligheter for å bli smittet, og da er risikoen mindre dersom vi kan fly løpere og støtteapparat hjem med et chartret fly, sier sportssjef Per-Arne Botnan til VG.

Tiril Eckhoff, Marte Olsbu Røiseland og smøresjef Tobias Dahl Fenre har allerede reist hjem til Norge, fordi de skal dra til Kina allerede torsdag. I Lavazé oppholder 14 personer seg, derav ti utøvere, tre trenere og en fysioterapeut.

(©NTB)