Menu
Tromsø kommunes koronatelefon holdes stengt torsdag etter at det ble konstatert smitte hos to ansatte ved koronasenteret. Foto: Marianne Løvland / NTB

Smitte ved koronasenteret i Tromsø – koronatelefon holdes stengt

Tromsø kommunes koronatelefon holdes stengt torsdag da to ansatte ved koronasenteret er smittet med covid-19.

Av NTB | 06.01.2022 14:09:55

Det er konstatert smitte hos to ansatte ved koronasenteret i Tromsø kommune. Det har ført til at 25 nærkontakter er satt i karantene.

– Situasjonen vi står i nå er krevende. Smittesporing og testing har midlertidig redusert kapasitet, mens vaksineringen fortsatt er fullt bemannet, sier fagleder Øivind Benjaminsen ved koronasenteret i en pressemelding.

Koronatelefonen er foreløpig stengt som følge av smittesituasjonen, men drop-in-tilbudene på Jekta, Sydspissen og i Fredrik Langes gate er åpne, og vaksinesenteret på Mellomveien er åpnet.

– De som bruker hjemmetest og får positivt resultat, kan nå registrere seg på nett. Så vil smittesporingsteamet ta kontakt, og folk slipper dermed å vente i telefonkø, sier Benjaminsen.

Det er uklart om smittesituasjonen vil ha en innvirkning på kapasiteten gjennom helgen, opplyser kommunen. De vil under «Siste nytt og pandemitall» på sine koronasider melde fra når koronatelefonen er oppe og går igjen.

Benjaminsen oppfordrer folk til å bestille time til vaksinering og testing på kommunens nettsider, og å benytte seg av drop-in-tilbudene.

(©NTB)

Flere nyheter: