Menu
Gresvig AS, eieren av sportskjedene G-sport og Intersport, begjærte seg konkurs mandag denne uken. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

XXL vurderer oppkjøp av G-Sport

Styrelederen i XXL sier det er aktuelt å se på Gresvigs konkursbo. XXL la selv fram elendige tall fredag.

Av NTB | 07.02.2020 11:03:54

Økonomi og næringsliv: Ifølge kvartalsrapporten som ble lagt fram fredag morgen, kan XXL komme til å bryte lånevilkårene ved slutten av første kvartal i år. Sportsgiganten undersøker nå alternativer for langsiktige kilder til finansiering.

– Resultatene i fjerde kvartal 2019 er skuffende, og XXL fortsatte å tape andeler i et vanskelig marked innen sportsvarehandel, heter det i kvartalsrapporten.

Sportskjeden opplyser også at omsetningen i januar i år falt 22 prosent sammenlignet med januar 2019. Alle markeder er krevende, med begrensede vinterforhold i alle de store byene, påpeker XXL – som varsler et snarlig salg i de store markedene.

Da handelen ved Oslo Børs startet fredag formiddag, falt XXL-aksjen umiddelbart nærmere 20 prosent. Det siste året har den mistet to tredeler av sin verdi.

Konkursbegjæringen omfatter alle egeneide butikker. Om lag 2.200 ansatte kan bli berørt av konkursen. 100 franchisebutikker er ikke omfattet av konkursen, og også butikkene som er rammet av konkursen, holder åpent.

Ifølge E24 ser styreleder Hugo Maurstad i XXL muligheter i Gresvig-boet.

– Er det gode muligheter til å kjøpe noen butikker eller ta deler av varelageret, så er vi selvfølgelig interessert i det, sier Maurstad, som gjennom selskapet Alstor er storeier i XXL.

Han sier det er trist å se at de store, gamle kjedene må gi opp, men at det er en nødvendig tilpasning.

Torsdag uttalte bostyreren i Gresvig til E24 at flere aktører er interessert i å fortsette driften. Styreleder Maustad i XXL vil verken bekrefte eller avkrefte at de er i kontakt med bostyreren.

Omsetningen falt 10 prosent fra fjerde kvartal i 2018, til drøyt 2,3 milliarder kroner. Resultatet før skatt i fjorårets tre siste måneder var minus 460 millioner kroner, mot 55 millioner kroner i pluss i samme periode i 2018.

Mandag denne uka begjærte styret i Gresvig Retail Group selskapet konkurs. Gresvig har i en årrekke drevet sportsbutikker fordelt på to kjeder – G-sport/G-Max og Intersport.

(©NTB)

Flere nyheter: