reklame for Sheiken Bowling
Menu
Magni Smedås herjet på Gålå. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Smedås og Helland Larsen vant på Gålå – klare for verdenscup

Magni Smedås brukte rå styrke og var klart best under norgescupsprinten i langrenn på Gålå fredag. Det gir verdenscupplass neste helg.

Av NTB | 25.11.2022 13:36:48

Sport: Thomas Helland Larsen var best i herrenes sprintfinale. Også han har sikret seg friplass til verdenscupsprinten på hjemmebane på Lillehammer neste helg.

Smedås og Helland Larsen får gå der som ledere av sprintcupen i Skandinavisk Cup.

Fredag var Smedås best gjennom hele dagen på Gålå. Hun hadde beste tid i prologen og fortsatte på samme måte i utslagsrundene. Langrennsprofilen fra Dalsbygda gikk fra rivalene i hvert eneste heat og kom alene til mål.

Den taktikken fulgte hun også i finalen. På målstreken hadde hun Nes-løper og tidligere juniorverdensmester Amalie Håkonsen Ous nærmest seg, mens landslagsløper Julie Myhre ble nummer tre.

– Fy fader, det var dritartig. Veldig deilig, sa Smedås i seiersintervjuet.

Langrennsprofilen satser på Ski Classics denne sesongen, men bekrefter overfor NTB at hun stiller i verdenscupen på hjemmebane neste helg.

På herresprinten på Gålå ble det seier til Fossums Thomas Helland Larsen. Førde-løper Gjøran Tefre fulgte på annenplass, mens svenske Olof Jonsson ble nummer tre.

Rennene på Gålå er viktige i kampen for å sikre seg mulighetene til å gå de kommende verdenscuphelgene på Lillehammer og Beitostølen. Der kan Norge stille med en utvidet kvote løpere som følge av at rennene går på hjemmebane.

Det skal gås distanserenn på Gålå lørdag og søndag.

(©NTB)

Flere nyheter: