Menu
Det ser mørkt ut for FK Haugesund. Musiker Helge Toft bare har seg selv å skylde på FOTO: E. Solberg / Radio Haugaland.

– Småkongene i FK Haugesund fjaser det til

Da den lokale musikkartisten Helge Toft liker ikke tonene til FK Haugesund.

Av Egil M Solberg | 19.01.2022 07:43:29

Fotballøkonomi: Ifølge Toft skyldes FKHs problemer at lederne i klubben er drevet etter dualmodellen med et aksjeselskap som eier de kommersielle rettighetene, skriver VG.

– Dessverre har det gått stolthet i ting, noe som kødder det til. Det er noen krefter i klubben som dessverre har sittet der for lenge, mener Toft.

Han hevder at FKHs problemer skyldes lederne i klubben, som er drevet etter dualmodellen med et aksjeselskap som eier de kommersielle rettighetene.

– At FKH er i en «pissetrengt» situasjon nå, handler om at det er noen småkonger i den klubben som har vært der for lenge. Det er de som stadig vekk fjaser det til, mener Toft til VG.

Vil ha 16 mill i støtte

Onsdag kveld skal bystyret møtes i det rosa rådhuset i Haugesund for å behandle en forespørsel fra klubben om i prinsippet å subsidiere «dualdriften» med 16 millioner kroner i form av fire års gratis leie av Haugesund stadion.

Det store flertallet av lokalpolitikere har gjort det klart at det er uaktuelt med noe særbehandling av FKH.

Haugesund kommunen har fra før reagert på at klubben allerede har solgt stadionnavnet til egen inntekt, selv om de ikke eier stadionanlegget. Klubben eier 60 prosent og uansett skulle inntektene da gått til stadionselskapet og ikke «dualdriften» av fotballklubben.

Kommunens tilbud er å kjøpe ut FK Haugesund fra stadionselskapet for 39 millioner kroner, noe som ville løst de økonomiske problemene. Det tilbudet har klubben imidlertid avslått.

Flere nyheter: