Menu
Denne fritidsbåten kolliderte med Kystvaktskipet KNM Olav Tryggvason ved Ågotnes søndag ettermiddag.NB: Lavoppløst bilde. Foto: Politiet / NTB scanpix

Småbåt kolliderte med marineskip

En liten fritidsbåt kolliderte søndag ettermiddag med et logistikkskip fra marinen som var på vei fra oppdrag ved vraket av Helge Ingstad. To ble lettere skadd.

Av NTB | 26.11.2018 09:41:23

Ulykker og naturkatastrofer: I 17-tiden søndag meldte Vest politidistrikt på Twitter at det hadde vært en kollisjon mellom to fartøy. De to fartøyene som hadde kollidert, var en 15–16 fots plastbåt, mens det andre var marinens logistikkskip KNM Olav Tryggvason.

– Det var to personer i den lille båten. Begge ble reddet opp i Forsvarets skip. De to er lettere skadd og sendt til legevakt for sjekk, forteller operasjonsleder Dag Olav Sætre i Vest politidistrikt til NTB søndag kveld.

– Det vi kan si, er at Olav Tryggvason har deltatt i vaktholdet rundt Helge Ingstad, som ligger i området. Da den var avløst derfra og på vei sørover, hadde den et sammenstøt med en mindre lystbåt på babord side, forteller pressetalsmann i FOH, Brynjar Stordal, til NTB.

FOH kan foreløpig ikke gi noen flere detaljer rundt hendelsesforløpet,

– Personene i lystbåten ble raskt gjort rede for. Båten, som har en liten påhengsmotor, var såpass liten at den ble heist om bord i Olav Tryggvason. Så ble både den og personene tatt i land ved Ågotnes, der politi og ambulanse ventet, sier Stordal.

– Dette er jo isolert sett en mindre alvorlig sak, som nå er avsluttet, men den vil bli etterforsket på vanlig måte, sier operasjonsleder Dag Olav Sætre til NTB.

Ågotnes ligger på Sotra like utenfor Bergen, mens fregatten Helge Ingstad kolliderte med tankskipet Sola omkring tre mil lenger nord, rett utenfor Stureterminalen.

Forsvarets operative hovedkvarter (FOH) bekrefter hendelsen.

Hvem som hadde skylden, er det foreløpig ikke sagt noe om, men FOH opplyser at Forsvarets havarikommisjon er varslet og vil etterforske saken. Politiet opplyser at de involverte er avhørt.

Flere nyheter: