reklame for Utvik Autoservice
Menu
Administerende direktør Jacob Schram på hovedkontoret til det kriserammede flyselskapet Norwegian søndag kveld. Mandag morgen holder Norwegian ekstraordinær generalforsamling. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Småaksjonærer i Norwegian snur etter Kjos-dialog

Småaksjonærene som varslet opprør mot kriseplanen i Norwegian, sier nå at de likevel vil støtte styrets forslag under generalforsamlingen mandag, melder DN.

Av NTB | 03.05.2020 19:33:00

Økonomi og næringsliv: – Vi snur 180 grader og kommer til å stemme for styrets forslag mandag, sier Helge Stray til Dagens Næringsliv.

Stray er talsperson for småaksjonærer som den siste tiden har varslet motstand mot en redningsaksjon i selskapet. En av grunnene til at aksjonærgruppen var negative til Norwegians kriseplan, var redsel for at selskapet kan havne på utenlandske hender.

Men i løpet av helga har aksjonærgruppen blitt overbevist etter at Norwegian-gründer Bjørn Kjos tok kontakt og ba dem støtte selskapet.

Overfor NRK bekrefter Bjørn Kjos at han har vært i kontakt med aksjonærene. Ifølge den tidligere Norwegian-sjefen er det nå flere aksjonærer som har snudd og vil si ja til kriseplanen.

Det er svært få større eiere igjen i flyselskapet, noe som har gjort forhandlingene med aksjonærene om kriseplanen utfordrende.

Mandag morgen holder Norwegian ekstraordinær generalforsamling. Forslaget om gjeldskonvertering må få to tredelers flertall under generalforsamlingen dersom planen skal lykkes.

(©NTB)

Flere nyheter: