reklame for Utvik Autoservice
Menu
Avtroppende sjef for oljefondet, Yngve Slyngstad, sier at han og ny sjef Nicolai Tangen ikke snakket om lederjobben på Tangens omdiskuterte USA-seminar. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Slyngstad: Vi snakket ikke om lederjobben

Avtroppende oljefondssjef Yngve Slyngstad sier at han og Nicolai Tangen ikke snakket om den konkrete lederjobben under Tangens USA-seminar.

Av NTB | 23.04.2020 22:17:21

Økonomi og næringsliv: – Jeg ble overrasket da jeg hørte om at Tangen skulle overta, sa Slyngstad i Debatten på NRK torsdag.

Han og Tangen snakket sammen på seminaret, men ikke om lederstillingen, ifølge Slyngstad.

– Jeg hadde ikke noen forestilling om at det ville være aktuelt for ham på det seminaret i det hele tatt. Vi snakket ikke om den konkrete lederjobben så mye som vi snakket om hva fondet er, sa han.

På spørsmål om Slyngstad forsto at Tangen var interessert i lederjobben da han i en epost ba om en samtale, svarte Slyngstad:

– Jeg fikk mange eposter gjennom vinteren om dette, men alle de som spurte, fikk det samme svaret om at da må de kontakte headhunter og snakke med dem. Hvis de ikke fikk et tilstrekkelig svar, kunne de komme tilbake til meg.

Slyngstad sier at han ikke svarte på eposten, eller svarte Tangen på annet vis.

Den store feilen var å sitte på med Tangens privatfly tilbake fra USA, sa Slyngstad.

– Det var uheldig. Det beklager jeg. Det var dårlig dømmekraft, sier han.

Tangens seminar ble holdt i Philadelphia i USA rundt to uker etter at Slyngstad offentliggjorde at han skulle gå av som oljefondssjef. 26. mars i år ble Nicolai Tangen utnevnt som ny sjef.

(©NTB)

Flere nyheter: