Menu
Casemiro feirer etter å ha gjort 1-1 for Manchester United mot Chelsea. Foto: Frank Augstein / AP / NTB

Sluttdrama på Stamford Bridge: Casemiro berget United fra tap

Manchester United trykket inn 1-1 fire minutter ut i tilleggstiden borte mot Chelsea i Premier League. Casemiros hodestøt ble dømt akkurat over målstreken.

Av NTB | 22.10.2022 21:11:03

Sport: Det ble en vill avslutning i London. Jorginho trodde han ble Chelseas matchvinner da han scoret sikkert på straffe i det 87. minutt, men United ga ikke opp og fikk betalt for presset de la inn på overtid.

Casemiro stanget ballen i en bue over Kepa Arrizabalaga. Chelseas spanske målvakt fikk noen fingre på den, men greide ikke å hindre 1-1. Han slo umiddelbart ballen ut igjen, og mållinjeteknologi måtte til for å godkjenne scoringen.

TV-bildene viste at ballen så vidt hadde vært over streken. Det var Arrizabalagas første baklengsmål etter å ha holdt nullen i fire strake ligakamper.

Uavgjort var et greit resultat i en jevn batalje på Stamford Bridge. Den gjør at United fortsatt kun er ett poeng bak tabellfirer Chelsea. Gjestene spilte oppgjøret uten klubbsuspenderte Cristiano Ronaldo i troppen.

– Jeg må rose laget mitt. Å komme tilbake på denne måten viser moral og at vi tåler tilbakeslag. Vi styrte mye av kampen, og det er jeg tilfreds med. Det var tøft for oss å slippe inn så sent som vi gjorde, sa United-manager Erik ten Hag til BBC.

På overtid av første omgang skjøt Antony like utenfor stolpen fra 15 meter.

Chelsea-manager Graham Potter likte tydeligvis ikke det han så av eget lag før hvilen. Han gjorde et rent taktisk bytte i det 37. minutt ved å ta ut Marc Cucurella til fordel for Mateo Kovacic.

Varane ble erstattet av Victor Lindelöf.

Med snaut 20 minutter igjen holdt Trevoh Chalobah på å gjøre det helt store. Forsvarsspilleren vant klart en duell mot Fred på bakre stolpe og styrte ballen over David de Gea, men forsøket traff oversiden av tverrliggeren og spratt ut.

Scott McTominay kom innpå i det 80. minutt, og det tok ikke lang tid før han havnet i trøbbel. Skotten laget straffe da han holdt et livtak på Armando Broja og rev ned Chelsea-innbytteren. Uniteds midtbanemann protesterte kraftig, men til ingen nytte.

Foran krittmerket hoppet Jorginho som så ofte før i tilløpet og sendte de Gea feil vei.

Casemiros utligning reddet Uniteds gode borterekke mot Chelsea. Forrige tap kom i 2017.

– Denne kampen skulle vi ha vunnet. Vi ga oss selv det utgangspunktet, men vi tar det vi får. Vi hevet oss betraktelig etter den første halvtimen, sa Potter til Sky Sports.

Gjestene fra Manchester hadde et ørlite overtak før pause. Marcus Rashford kom til kampens første sjanse etter en snau halvtime, og den var ganske svær. Arrizabalaga var raskt ut og kom tett opp i avslutningen.

Etter en time gikk Raphaël Varane ned for telling. Han hadde tydelig vondt etter et forsøk på å nå en ball. Midtstopperen dro drakta over øynene og var preget. Innså han at VM kanskje ryker? Skaden er i alle fall svært dårlige nyheter for United og Frankrike.

(©NTB)

Flere nyheter: