reklame for Utvik Autoservice
Menu
Samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) går inn for at flyselskapene skal få slutte med tomme midtseter. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Slutt med tomme seter for flyselskapene

Samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) går inn for at flyselskapene skal få slutte med tomme midtseter.

Av NTB | 11.06.2020 15:49:11

Fritid: Det blir heller ikke noe krav om munnbind på innenlandsreiser. På utenlandsreiser vil det være opp til flyselskapene selv å oppfordre til bruk av munnbind, opplyser samferdselsministeren.

Det har i Norge vært krav om tomme midtseter siden 28. april.

– Nå justerer vi vår veileder i tråd med internasjonale anbefalinger. Dette gjør vi under forutsetning av at avstandsanbefalingene og de øvrige grunnleggende smittevernrådene følges overalt ellers under reisen, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide i en pressemelding.

Hareide understreker at det er veldig god aircondition på flyene, og at det vil være trygt å fly selv om det ikke lenger vil være krav om et ledig midtsete.

Bruk av munnbind blir heller ikke en del av myndighetens råd nå. Det kan flyselskapene avgjøre selv, sier helseminister Bent Høie.

– Luftfartsbransjen er en internasjonal bransje, og vi er nå i en fase der vi gradvis åpner opp og trapper ned på tiltakene. Vi mener at blokkering av midtsete over tid kan være såpass utfordrende for luftfartsbransjen, at vi med den smittesituasjonen vi nå har, kan lempe på dette og fremdeles ha kontroll på smittespredningen, sier Høie.

(©NTB)

Flere nyheter: