reklame for smiaa
Menu
Samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) går inn for at flyselskapene skal få slutte med tomme midtseter. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Slutt med tomme seter for flyselskapene – ikke krav om munnbind

Samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) sier at det er slutt på tomme midtseter på norske fly. Det blir ikke innført krav om munnbind på innenlandsreiser.

Av NTB | 11.06.2020 16:19:12

Fritid: Det vil være opp til flyselskapene selv om de vil at deres kunder skal bruke munnbind på innenlandsreiser, men myndighetene innfører ikke noe regelverk. NRK meldte tidligere i dag at det ville bli innført krav om munnbind også i Norge.

På utenlandsreiser gjelder regelverket til Det europeiske luftfartssikkerhetsbyrået (Easa). Her kan det i noen tilfeller være krav om bruk av munnbind, opplyser samferdselsdepartementet.

– Nå justerer vi vår veileder i tråd med internasjonale anbefalinger. Dette gjør vi under forutsetning av at avstandsanbefalingene og de øvrige grunnleggende smittevernrådene følges overalt ellers under reisen, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide i en pressemelding.

Hareide understreker at det er veldig god aircondition på flyene, og at det vil være trygt å fly selv om det ikke lenger vil være krav om et ledig midtsete.

– Luftfartsbransjen er en internasjonal bransje, og vi er nå i en fase der vi gradvis åpner opp og trapper ned på tiltakene. Vi mener at blokkering av midtsete over tid kan være såpass utfordrende for luftfartsbransjen, at vi med den smittesituasjonen vi nå har, kan lempe på dette og fremdeles ha kontroll på smittespredningen, sier Høie.

Her i landet har det vært krav om tomme midtseter siden 28. april.

Bruk av munnbind blir heller ikke en del av myndighetenes råd nå. Det kan flyselskapene avgjøre selv, sier helseminister Bent Høie.

(©NTB)

Flere nyheter: