Menu
Brigadesjef Thor Arne Elverum tar med seg fem personer og slokkeroboten til Stavanger for å bistå brannvesenet på Sola. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Slokkeroboter på vei til brann i parkeringshus i Stavanger

Det brenner fortsatt i et parkeringshus ved Stavanger lufthavn. To slokkeroboter er på vei for å bistå i slokkingsarbeidet.

Av NTB | 07.01.2020 21:40:11

Ulykker og naturkatastrofer: – Oslo brann- og redningsetat har tilbudt Rogaland brann og redning å låne beltegående slukkeroboter fra Oslo brann og redning. Forsvaret bistår med transport av slukkerobotene, skriver 110-sentralen Sørvest på Twitter.

Brigadesjef i Oslo brann- og redningsetat, Thor Arne Elverum, sier til NTB at han tar med seg fem personer og slokkeroboten til Stavanger for å bistå brannvesenet på Sola. Roboten blir sendt med et Hercules-fly fra Oslo i løpet av kvelden.

Øst 110-sentral skriver på Twitter at også Nedre Romerike brannvesen har sendt utstyr og mannskaper for å bistå i brannen i parkeringshuset.

Avdelingsleder og stabsmedlem ved Rogaland brann og redning IKS, Frode Strøm, sier at brannvesenet driver en defensiv slokking, siden bygget har fått store skader og at det er fare for at det raser sammen.

– Det kan ta mange, mange timer å slokke brannen. Problemet er å komme til, siden vi må gjøre en såpass defensiv slokking, sier han.

Brannmannskapene har fått god effekt ved å bruke skum, og brannen har dempet seg en del tirsdag kveld. De har likevel problemer med å nå lenger inn i parkeringsbygget med slokkemetodene de benytter.

En slokkerobot vil kunne bevege seg inne i bygninger ved hjelp av fjernstyring, og den kan dermed utføre slokkeinnsats i områder som normalt vil være vanskelig tilgjengelig.

(©NTB)

Flere nyheter: