Menu
Alexander Ruud Tveter gir Sandefjord ledelsen mot Bodø/Glimt med en god heading. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Slitne Glimt-spillere måtte gi tapt mot Sandefjord: – Hadde ikke mer å komme med

Bodø/Glimt slet med å skape sjanser og tapte 0-1 borte mot Sandefjord onsdag. Det skaper bekymring like før de skal spille kvalifisering til mesterligaen.

Av NTB | 30.06.2021 20:38:57

Sport: Onsdag neste uke spiller Bodø/Glimt den første av to kamper mot Legia Warszawa i den første kvalifiseringsrunden til Champions League.

Med et tett kampprogram virket de regjerende seriemesterne slitne borte mot Sandefjord. Etter en svak 1. omgang som forble målløs, erkjente kaptein Patrick Berg i pausen at seriemesterne merker kjøret.

– Vi har for lite energi og virker slitne, egentlig, så vi må samle oss litt i pausen og komme ut med ny giv og energi i 2. omgang, sa Berg i intervju med Discovery Plus i pausen.

I stedet var det Sandefjord som fortsatte å ha initiativet i kampen og scoret bare seks minutter etter hvilen da Alexander Ruud Tveter stusset inn sitt første mål for Sandefjord.

Spissen forspilte en kjempesjanse etter 68 minutter, men målet hans var nok til å sikre Sandefjord seieren mot de regjerende seriemesterne.

– Det er et par år siden. Det var helt nydelig. Jeg synes vi spilte en veldig god kamp. Vi falt litt ned etter at vi scoret og ble spilt litt lave etter hvert, men vi kriget det i land. Det smaker veldig deilig, sa matchvinner Tveter etter kampen.

På motsatt banehalvdel fikk ikke Berg og Bodø/Glimt den responsen de hadde håpet på i 2. omgang.

– Det ble ikke noe særlig bedre, og da synes jeg Sandefjord vant fortjent 1-0. Vi hadde ikke mer å komme med i dag, oppsummerte Berg.

Sandefjords neste kamp er mot Stabæk på søndag. Dagen før spiller Bodø/Glimt mot Viking i den siste kampen før kvalifiseringen til mesterligaen.

Hjemmelaget brøt Glimt høyt i banen før ballen ble spilt gjennom til Kristoffer Normann Hansen, som kom alene med keeper. Chippen fra Sandefjords toppscorer var ikke nok til å overliste Nikita Khajkin i Bodø/Glimt-målet.

Etter en daff åpning på kampen fra Glimt, hevet de gulkledde seg mot slutten av 1. omgang.

Først smalt en ball i tverrligger da midtstopper Sigurd Kvile var oppe på en corner og headet i metallet etter 36 minutter. Seks minutter senere fikk Glimt en kontringsmulighet, men Sandefjords Sander Moen Foss fikk avverget til corner med en akrobatisk klarering.

Kristoffer Normann Hansen, som hadde forspilt den store muligheten i 1. omgang da Tveter spilte ham fri, slo et presist innlegg som Tveter kunne stusse inn på bakre stolpe.

Sjansen han fikk i det 68. minutt var større, men denne gangen ble det ikke mål. Tveter vant ballen fra Kvile og kom alene med keeper, men i stedet for å avslutte ble forsøket på å runde Glimts russisk-Israelske keeper stoppet.

Uansett skulle Tveter ende opp som matchvinner og løp seg tom da han måtte byttes ut i det 80. minutt etter å ha slitt med krampe.

Seiersmålet hans gjør at Sandefjord klatrer opp fra under nedrykksstreken og ligger på 12.-plass før runden avsluttes torsdag.

Tveter hadde ikke scoret i Eliteserien siden 2019, og derfor smakte det ekstra deilig for spissen å score igjen og bli matchvinner.

Bodø/Glimt åpnet forrige kamp mot Stabæk forrykende og ledet 4-0 allerede etter en drøy halvtime, men i løpet av den første halvtimen mot Sandefjord skapte de ingenting. Istedenfor var det Sandefjord som kom til omgangens største sjanse etter 26 minutter.

Tveter hadde ikke scoret på 20 kamper i Eliteserien, men kunne endelig juble for mål da Sandefjord gikk opp i ledelsen.

(©NTB)