reklame for Sheiken Bowling
Menu
Bodø/Glimt jager cupseier. Foto: Terje Pedersen / NTB

Slik spilles kvartfinalene i cupen – Glimt kan møte askeladden

Cupoverraskelsen Nardo kan komme til å få en svært vrien motstander i form av Bodø/Glimt i kvartfinalen i fotball-NM i mars.

Av NTB | 27.01.2022 14:36:40

Sport: Det ble klart i torsdagens trekning.

Kvartfinalene spilles slik:

Aalesund/Bodø/Glimt – Nardo/Lillestrøm, Molde/Odd – Åsane/Sarpsborg 08, Sandnes Ulf/Start – Raufoss/Strømsgodset, KFUM Oslo/Brann – Kongsvinger/Viking.

– Veldig artig. Både Glimt og Aalesund er store klubber som vil by opp til fest her borte hos oss. Skulle vi klare å slå Lillestrøm, så skal alt være mulig i de neste rundene. Vi kjører på, sier Nardo-trener Fredrik Eliassen.

– Det begynner vel å bre seg litt gradvis cupfeber. Arrangementet begynner vi på allerede nå, så vi skal gjøre alt vi kan for å få de små marginene som kan bikke ting i vår favør, fortsetter han.

Som en konsekvens av koronasituasjonen ble det kun spilt tre runder i fotball-NM i fjor. De øvrige rundene er skjøvet til i år.

4. runde spilles 12. og 13. mars. Bare en uke senere er det klart for kvartfinaler 19. og 20. mars. Torsdag ble det altså klart hvilke lag som kan møtes der.

Nardo seiler opp som askeladd.

– Askeladden har jeg ikke så god kontroll på, men så vidt jeg vet er det han som får kongedattera og halve kongeriket. Vi må stå på, sier Nardo-trener Eliassen.

Bakgrunnen for å gjennomføre kvartfinaletrekningen allerede denne uken var ifølge Norges Fotballforbund å gi klubbene forutsigbarhet og bedre mulighet for planlegging.

Semifinalene i cupen spilles 6. og 7. april. De trekkes etter at kvartfinalene er spilt.

Finalen er satt til 30. april.

Lederen i Norges Fotballforbunds konkurranseavdeling, Rune Pedersen, opplyser at det lavest rangerte laget får hjemmebane i kvartfinalen. Dermed er Nardo sikret spill på eget gress dersom det blir seier mot LSK.

Torsdagens trekning ble gjennomført ved at hver kamp i 4. runde var gitt et nummer. Videre ble to og to kamper trukket mot hverandre.

(©NTB)

Flere nyheter: