reklame for Sheiken Bowling
Menu
Vasaloppet har laget koronaregler. Foto: ULF PALM / TT NYHETSBYRÅN / NTB

Slik blir koronautgaven av Vasaloppet – 5000 mosjonister får starte

Vasaloppet vil bli gjennomført også kommende vinter, men med et svært redusert startfelt. Både antall mosjonister og eliteløpere kuttes dramatisk.

Av NTB | 05.11.2020 09:23:11

Sport: Det opplyser arrangørene av det tradisjonsrike langløpet overfor det svenske nyhetsbyrået TT.

2021-utgaven av Vasaloppet går 7. mars. Langrennsdronningen Marit Bjørgen har hatt nettopp de ni milene fra Mora til Sälen som sitt hovedmål for det som blir et svært imøtesett comeback.

Arrangørene opplyser at det legges opp til totalt 400 eliteløpere – 100 kvinner og 300 menn. I tillegg vil rundt 5000 mosjonister få grønt lys for å gå rennet.

Disse starter 45 minutter etter at startskuddet gikk for eliten.

Arrangørene innrømmer at det blir et annerledes arrangement enn tidligere år.

– Vi gjør dette for å ha en mulighet til å skrive inn en vinner i historiebøkene også for 2021, sier Vasaloppet-sjef Johan Eriksson.

Generelt oppfordres det til å forsøke å overholde reglene for sosial distanse for deltakerne.

Her får deltakerne muligheten til å gå de ulike distansene (10, 30, 45 og 90 kilometer) på alle helgedager i perioden 12. februar til 7. mars. Trolig får 3000 til 3500 løpere starte per dag.

Det blir ikke åpnet for publikum langs sporet.

Klart er det også at det er lagt opp til nye startsteder både i Sälen og i Oxberg. Og for alle renn, utenom selve Vasaloppet, blir det målgång ved Zornmuséet i Mora.

Eliten går i mål under den nye portalen på Vasagatan i Mora.

Så langt skal rundt 10.000 personer være påmeldt til selve Vasaloppet. Kun halvparten får gå søndag 7. mars. De andre må sikte seg inn på start lørdag 6. mars.

En rekke ulike renn og konkurransevarianter har de siste årene inngått i det som har hatt navnet Vasaloppets vintervecka. I 2021 er konseptet samlet under navnet Vasaåket.

(©NTB)

Flere nyheter: