Menu
Vipers Marta Tomac får ikke avsluttet sesongen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Slik blir håndballsesongen avgjort: En rekke grep av forbundet

Håndballforbundet har fastlagt hvordan det skal håndtere sesongen som ikke blir ferdigspilt på grunn av koronaviruset.

Av NTB | 19.03.2020 09:32:06

Medisin og helse: – Endelige tabeller gjøres opp etter prinsippet om antall poeng delt på antall kamper. Dette blir gjort som en konsekvens av flere tilfeller hvor det er ulikt antall spilte kamper innenfor hver enkelt serie, skriver forbundet i en pressemelding.

Dette er andre punkter:

​* I serier der opp- og nedrykk er avklart, blir dette gjennomført. Regional kvote for opprykk til 2. divisjon blir opprettholdt. ​

* Lag som etter beregning havner på kvalifiseringsplass for opprykk, gis tilbud om direkte opprykk. Dette omfatter lagene som blir nummer tre i 1. divisjon og avdelingsvinnerne i 2. divisjon. Det vil medføre utvidelse av antall lag i noen av seriene kommende sesong. ​ Dersom lag trekker seg eller avslår, vil ledige plasser ikke bli fylt opp med mindre det blir færre enn tolv lag.

* Lag som etter beregning havner på nedrykksplass, men som ville hatt mulighet for å beholde plassen dersom sesongen ble ferdigspilt, får tilbud om å bli værende i samme divisjon.

* NHF vil i den nærmeste tiden kontakte alle klubber som er i en av de tre foregående kategoriene. Etter avklaring med de involverte klubbene, vil endelig avdelingsoppsett for REMA 1000-ligaen, 1. divisjon og 2. divisjon for kommende sesong bli publisert på handball.no.

* NHF utreder behovet for å utvide reservasjonsmuligheter og frister, og vil komme tilbake til dette.

(©NTB)

Flere nyheter: