Menu
Sebastian Foss Solevåg imponerte i slalåmløypa, men rennet ble senere avlyst. Foto: Gabriele Facciotti / AP / NTB

Slalåmrennet i Zagreb avlyst etter pangstart for Solevåg

Sebastian Foss Solevåg så ut til å få en drømmestart på det nye året i verdenscupen i alpint, men dårlige forhold stoppet slalåmrennet i Zagreb torsdag.

Av NTB | 06.01.2022 14:23:46

Etter at 19 løpere hadde kjørt, valgte Det internasjonale skiforbundet (FIS) å stanse konkurransen. Da hadde arrangørene jobbet iherdig med å skape like forhold for kjørerne.

Løst føre gjorde forholdene i Kroatia svært krevende, og løypa ble raskt forverret etter hvert som flere deltakere tok seg ned til mål. Arrangørene forsøkte å reparere løypa med blant annet å helle på vann i løse svinger.

Allerede onsdag ble det rapportert om vriene forhold i Zagreb, og natt til torsdag kom det mer snø. Det gjorde situasjonen enda mer trøblete.

Avlysningen var svært dårlige nyheter for Sebastian Foss Solevåg. Fra startnummer én leverte det norske OL-håpet en åpningsomgang nærmest fri for feil. Det ville gitt 49 hundredelers ledelse til nærmeste konkurrent foran annen omgang i den kroatiske hovedstaden.

Solevåg kom seg for øvrig ikke gjennom den krevende løypa helt uten problemer. Mot slutten fikk Spjelkavik-løperen slått ut glasset på alpinbrillene i et ublidt møte med en port, og 30-åringen pådro seg også et kutt på haka.

For Henrik Kristoffersen ble omgangen i Zagreb en kjempenedtur. Romerikingen gjorde en grov feil på toppen, og fikk også trøbbel ved et par anledninger lenger ned i løypa. I mål var han slått av Solevåg med hele 2,89 sekunder.

Kristoffersen har slitt med å lykkes i slalåm i vinter. I verdenscuprennet i Madonna di Campiglio rett før jul kjørte han ut i annen omgang.

Jakobsen hadde startnummer 15 i Zagreb torsdag og ble slått med over to sekunder av Solevåg.

Timon Haugan, Lucas Braathen og Alexander Steen Olsen rakk aldri å starte før rennet ble stanset.

Ramon Zenhäusern fra Sveits fulgte nærmest Solevåg, mens franske Clément Noël var tredjemann. Noël var 58 hundredeler bak den norske ledertiden.

Solevåg vant Madonna-rennet og leder slalåmcupen sammen med svenske Kristoffer Jakobsen. Begge står med 140 poeng.

(©NTB)

Flere nyheter: