Menu
Henrik Kristoffersen leder i Frankrike. Foto: Marco Trovati / AP / NTB

Slalåm: Kristoffersen leder foran Braathen i Val d’Isère

Henrik Kristoffersen kjørte sterkt i første omgang i verdenscupåpningen i slalåm og leder rennet i franske Val d'Isère.

Av NTB | 11.12.2022 10:26:57

Sport: Den norske slalåmspesialisten åpnet rennet noe forsiktig, men kjørte særlig godt i mellompartiet i den franske løypa. I mål var Kristoffersen sju hundredels sekund foran lagkamerat Lucas Braathen.

De to nordmennene startet som nummer én og to søndag, og det skulle vise seg at de hadde satt standarden for rennet.

Flere alpinister etter dem matchet Kristoffersen i åpningen, men de tapte tid etter hvert og ble liggende bak i mål. Så langt er Manuel Feller (Østerrike) og Kristoffer Jakobsen (Sverige) nærmest, henholdsvis 56 og 59 hundredeler bak.

– Veldig bra i midten. Jeg kjørte litt «safe» oppe, og det var planen å ikke miste hodet der. Stabilt bra, men ikke noe maks. Veldig safe oppe, bra i midten og stabilt nede, lød Kristoffersens egen analyse av rennet overfor Viaplay.

Han kjører sitt første slalåmrenn i verdenscupen siden han byttet til Marcel Hirschers skimerke Van Deer.

Det var også knyttet forventninger til Atle Lie McGrath søndag, men han hektet ganske tidlig i traseen etter en aggressiv åpning.

– Det er slalåm, og da er hekt alltid i spill. Det er den mest frustrerende måten å ryke ut på, for man har ikke gjort noe ordentlig galt. Så det er kjipt, men man kan ikke gjøre noe med det nå, sa McGrath til Viaplay.

Sebastian Foss Solevåg fikk det ikke helt til å stemme, og han ble frakjørt med 1,28 sekund av Kristoffersen.

Timon Haugan avsluttet svakt og havnet ytterligere 16 hundredeler bak lederen. Solevåg og Haugan er nummer 12 og 13 idet 30 alpinister har vært i aksjon.

Det gjenstår vel 40 løpere i første omgang.

(©NTB)

Flere nyheter: