reklame for Sheiken Bowling
Menu
Politiet i Agder har konkludert med at slagsmålet utenfor Lyngdalshallen tirsdag kveld ikke var et gjengoppgjør, men et avtalt oppgjør mellom to personer. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Slagsmålet i Lyngdal var et avtalt oppgjør mellom to personer

Politiet i Agder har konkludert med at slagsmålet utenfor Lyngdalshallen tirsdag kveld ikke var et gjengoppgjør, men et avtalt oppgjør mellom to personer.

Av NTB | 16.04.2020 18:32:43

Kriminalitet og rettsvesen: To av de åtte pågrepne ble løslatt onsdag kveld. De øvrige seks skulle i videre avhør torsdag. Ingen av de involverte blir fengslet.

– Politiet mener at den informasjonen som er innhentet gjennom etterforskningen de siste to dagene, viser at dette ikke var et gjengoppgjør, men et avtalt oppgjør mellom to personer. Det er disse to personene som utøver vold mot hverandre. Så er det ytterligere to som griper inn på ulike måter når dette utarter, sier politiadvokat Liv Versland Seland i Agder politidistrikt sent torsdag ettermiddag.

Politiet opplyser nå at de ikke har informasjon om at det er flere enn de fire personene som er fysisk involvert i hendelsen, og at det derfor ikke er riktig å kalle voldsepisoden for et masseslagsmål.

– Påtalemyndigheten har vurdert opplysningene som er innhentet, opp mot hver enkelt siktet og funnet at vilkårene for fengsling ikke er oppfylt for noen av dem, enten fordi det ikke foreligger skjellig grunn til mistanke, eller fordi kravet til gjentakelsesfare ikke er oppfylt, sier Seland.

De siktede blir løslatt i løpet av torsdag kveld. Noen av dem får besøksforbud mot andre i saken. I tillegg ønsker politiet å sette inn andre forebyggende tiltak for å hindre at en konflikt utarter på nytt.

I løpet av etterforskningen har politiet avhørt alle de siktede og flere vitner. Det er også sikret elektroniske bevis.

Det var rett før klokka 20 tirsdag at politiet fikk melding om det som skulle være et masseslagsmål med opptil 15 personer utenfor idrettshallen i sentrum av Lyngdal. Det ble opplyst at flere av de involverte var utstyrt med balltrær og kniv.

Ingen av de fire som var involvert i hendelsen, vil bli fengslet.

(©NTB)

Flere nyheter: