Menu
Statsminister Nikol Pasjinian sikret partiet Borgerkonrakten flertall i et nyvalg i juni, men misnøyen er fortsatt sterk i opposisjonen etter tapet i krigen mot Aserbajdsjan. Onsdag førte den masseslagsmål i nasjonalforsamlingen. Arkivfoto: Sergei Grits / AP / NTB

Slagsmål i Armenias nasjonalforsamling

To ganger i løpet av samme debatt oppsto det masseslagsmål i Armenias nasjonalforsamling onsdag. Krangelen dreide seg om tapet i krigen mot Aserbajdsjan i fjor.

Av NTB | 26.08.2021 00:22:31

Kriminalitet og rettsvesen: Bråket startet da opposisjonspolitikere begynte å kaste flasker mot en representant fra Borgerkontrakten, partiet til statsminister Nikol Pasjinian. Det utløste et slagsmål som førte til at forsamlingens leder kalte inn sikkerhetsvakter og tok pause i debatten.

Etter at kamphanene hadde roet seg, fortsatt debatten i salen, men snart oppsto det nye håndgemeng. En av Borgerkontraktens folkevalgte sparket mot en representant fra opposisjonen, noe som satte i gang et nytt masseslagsmål.

Til slutt måtte sikkerhetsvakter eskortere flere representanter ut av salen. En av de folkevalgte ble sendt til sykehus med en skade i øyet.

Slåsskampene ble utløst av sterk uenighet om tapet i krigen med Aserbajdsjan i fjor om utbryterrepublikken Nagorno-Karabakh. Den kostet rundt 6.500 mennesker livet og ble avsluttet da Pasjinian undertegnet en våpenhvileavtale fremforhandlet av Russland. Armenia måtte gi fra seg landområder i og rundt Karabakh, noe som utløste en politisk krise på hjemmebane.

Pasjinian utlyste nyvalg, og Borgerkontrakten fikk igjen flertall. I den splittede forsamlingen anklager opposisjonen fortsatt statsministeren for å ha kapitulert overfor arvefienden Aserbajdsjan.

(©NTB)

Flere nyheter: