Menu
Det var vill jubel etter sluttsignalet da Slovakia feiret 4-0-seier over Sverige i bronsekampen i ishockey. Foto: Petr David Josek, AP / NTB

Slafkovsky scoret to da Tre Kronor ble knust i bronsekampen

Supertalentet Juray Slafkovsky (17) scoret to nye mål da Slovakia tok OL-bronse i ishockey ved å knuse Sverige 4-0. Han er mestscorende i turneringen.

Av NTB | 20.02.2022 00:31:55

Sport: Slafkovsky ventes å bli valgt svært tidlig i sommerens NHL-draft. Han har overbevist stort i OL og scoret sitt sjette og sjuende mål i bronsekampen.

Finland klarte å temme ham i semifinalen og tok seg til finale med 2-0-seier, men unggutten slo kraftig tilbake i bronsekampen mot et Tre Kronor som fredag måtte se finaleplassen glippe etter straffedrama mot ROC.

Etter en målløs første periode knallet Slafkovsky inn ledermålet 3.17 minutt inn i midtperioden da han fra en tilsynelatende ufarlig posisjon ute på venstresiden klistret pucken helt opp i motsatt kryss.

Samuel Takac doblet ledelsen da han på pasning fra Pavol Regenda bak mål slo til på direkten og så pucken gå inn ved nærmeste stolpe via keeper Lasse Johansson.

– Ingenting stemmer for Sverige. Det virker som spillerne stamper i kvikksand, sa Henrik Lundqvist.

– De mangler energi. Det ser helt dødt ut, sa Peter Forsberg.

Sverige ble utspilt i de to første periodene, men kviknet til i den tredje og jaget en vei inn i kampen igjen. Patrik Rybar i Slovakia-målet lot seg ikke overliste.

Så satte Regenda punktum etter at pucken gikk mellom beina på Theodor Lennström.

Ved sluttsignalet var det vill jubel i den slovakiske leiren, mens svenskene fortvilte. Allerede før siste periode var det dårlig stemning i det svenske laget. Lagkaptein Anton Lander slo i stykker en dør i pausen.

Legendene i Discoverys svenske TV-studio var ikke imponert av det de fikk se.

Mot slutten tok svenskene ut keeper og jaget mål med en ekstra utespiller, men Slovakia økte to ganger etter svenske forsvarsfeil. Først greide ikke Henrik Tömmernes å stoppe pucken som bakerste mann, og Slafkovsky kunne storme forbi og legge den i tomt bur fra spiss vinkel.

(©NTB)