Menu
Innsatsleder Nicolai Backe-Henden på stedet etter at en mann ble kveld skutt i nærheten av Trosterud fritidsklubb i Oslo onsdag kveld. Vedkommende er alvorlig skadd. Politiet søker etter en eller flere gjerningspersoner. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Skyting på Trosterud etterforskes som drapsforsøk

En ung mann ble onsdag kveld skutt i nærheten av Trosterud fritidsklubb i Oslo. Hendelsen etterforskes som drapsforsøk.

Av NTB | 08.06.2022 23:00:52

Medisin og helse: – Vi etterforsker saken som et drapsforsøk, opplyser krimleder ved krimvakta i Oslo Eivind Håndstad til TV 2.

Opplysninger politiet har fått, tyder på at den fornærmede ble skutt én gang.

AMK varslet politiet om hendelsen klokken 18.30. Ifølge politiet er mannen alvorlig, men ikke kritisk skadd.

– Vedkommende er alvorlig skadd, men bevisst. Han ble behandlet på stedet før han ble sendt til sykehus, fortalte operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt til NTB kort tid etter hendelsen.

– Vi vet hvem fornærmede er, men ønsker ikke å gå ut med alder nå. Han ble funnet inne på fritidsklubben, men han har trolig tatt seg dit etter å ha blitt skutt, forteller operasjonslederen.

Politiet søkte etter en eller flere gjerningspersoner med mange patruljer og politihelikopter i området. Ingen var ennå pågrepet i 22-tiden. Politiet vil fortsette å jobbe aktivt med saken utover kvelden og natta, opplyser Håndstad til TV 2.

Innsatsleder Nicolai Backe-Henden sa tidligere på kvelden at de som var til stede på fritidsklubben da mannen kom inn, ikke kan betegnes som vitner siden åstedet er et annet sted.

Vitner har imidlertid ledet politiet til et sted ved noen boligblokker rundt 100 meter fra Trosterud fritidsklubb.

– Det området vi har sperret av, tror vi kan være åstedet, sier operasjonsleder Stokkli til NRK.

Flere nyheter: