Menu
Politiet sier situasjonen i Christchurch er av ekstrem risiko. Beboere blir bedt om å holde seg unna gatene. Foto: Mark Baker / AP / NTB scanpix

Skyting i by på New Zealand – mange meldes drept i moské

Politiet i Christchurch advarer mot en aktiv skyter som skal ha utløst flere skudd i en moské i den newzealandske byen. Hundrevis skal ha vært i moskeen.

Av NTB | 15.03.2019 03:47:51

Kriminalitet og rettsvesen: Skytingen skjedde fredag formiddag i Deans Avenue nær Hagley Park. Politiet bekrefter at det har blitt avfyrt skudd i området. Politiet har så langt ikke meldt om drepte eller skadde, men øyenvitner forteller at mange er drept.

– Jeg så døde mennesker overalt, sier vitnet Len Peneha.

Foreløpig er ingen pågrepet.

– Vi har en alvorlig situasjon i Christchurch med en aktiv skyter. Politiet gjør alt for å håndtere situasjonen, men risikoen ekstremt høy. Vi ber alle beboere holde seg unna gatene inntil videre, sier politioverbetjent Mike Bush i en uttalelse.

– Du er ikke trygg her. Det er en bombe i den bilen, sa en politibetjent til The Guardians journalist på stedet.

Bilen krasjet i Strickland Street, rundt tre kilometer unna der skytingen skal ha funnet sted. Bilen er en beige Subaru.

Politiet har sperret av Cathedral Square, der tusenvis av elever og studenter skulle holde en klimamarkering.

Et vitne forteller Radio New Zealand at en mann ikledd militærjakke, hjelm og briller, entret moskeen og avfyrte skuddene. Ifølge et annet vitne skal det være to gjerningspersoner, men det er ikke bekreftet av politiet.

Den ukentlige fredagsbønnen markeres av muslimer verden over med en kort bønn i nærliggende moskeer. En annen moske i nærheten har blitt evakuert.

Samtidig bekrefter to politibetjenter at det er en bombe i en bil som har krasjet i Strickland Street i Christchurch.

En mann entret moskeen med et skytevåpen, sier moskeens tidligere leder Mohammed Jama til nettavisen Stuff. Han sier han så fire skadde personer og to som lå livløs på bakken.

200 personer befant seg i moskeen i anledning fredagsbønnen, skriver New Zealand Herald. Andre medier, som New Zealand Radio, skriver at 300 personer var til stede. Ifølge leder Mustafa Farouk i en muslimsk paraplyorganisasjon i New Zealand, kan så mange som 500 vært i moskeen da skytingen fant sted.

(©NTB)

Flere nyheter: