Menu
Jeanette Hegg Duestad kronet en god uke med sin første individuelle verdenscupseier. Foto: Terje Pedersen / NTB

Skyting: Duestad sikret sjelden norsk verdenscupseier

Rifleskytteren Jeanette Hegg Duestad tok sin første individuelle verdenscupseier da hun gikk til topps i rifle match i verdenscupen i Kairo lørdag.

Av NTB | 05.03.2022 11:21:51

Sport: Det var den første individuelle seieren til en norsk kvinne i skytternes verdenscup siden 1994. Duestad har vist storform i Egypt, og har fra før vunnet i blandet lag og tatt 2.-plass i lagkonkurransen på 10 meter.

Lørdag fikk hun med seg lagvenninnen Jenny Stene på seierspallen. Duestad slo italieneren Sofia Ceccarello 17-13 i en intens seiersduell, mens Stene ble nummer tre.

– De er fantastiske i dag, rett og slett. Tar kommando fra første skudd og leverer på aller høyeste nivå. Nå er vi blitt brukbare finaleskyttere også. Det er artig, sier landslagstrener Espen Berg-Knutsen.

Stene var best av alle i kvalifiseringen og i første finaleomgang, men hun ble slått ut i den neste.

Forrige gang to norske utøvere var sammen på seierspallen i en individuell verdenscupkonkurranse var også i 1994. Da ble det dobbeltseier til Harald Stenvaag og Nils Petter Håkedal på 50 meter liggende.

Det ble nok en norsk pallplass i verdenscupstevnet i Kairo lørdag da Ole Martin Halvorsen, Henrik Larsen og Jon-Hermann Hegg tok tredjeplassen i rifle match for lag. De beseiret Polen i bronseduellen.

Duestad, Stene og Mari Bårdseng Løvseth måtte nøye seg med 6.-plass i kvinnenes lagkonkurranse.

(©NTB)

Flere nyheter: