Menu
Jeanette Hegg Duestad (bildet) og Jon-Hermann Hegg topper begge verdensrankingen på 50 meter match. Foto: Heiko Junge / NTB

Skyting: Duestad og Hegg topper verdensrankingen

Jeanette Hegg Duestad og Jon-Hermann Hegg er begge rangert som verdens beste skyttere på OL-øvelsen 50 meter match ved sesongslutt.

Av NTB | 24.10.2022 17:01:11

Sport: Det er på Det internasjonale skytterforbundet (ISSF) offisielle ranking de to norske topper listen etter alle verdenscupstevner og internasjonale mesterskap er ferdig for året.

– Det er artig å toppe listen etter en god sesong med to verdnescupseirer og VM-bronse. Det gir motivasjon til å starte trening og forberedelser for 2023 når vi kommer hjem fra VM i Egypt, sier Hegg Duestad i en pressemelding.

I kvinneklassen er det også dobbelt norsk med Jenny Stene på 2.-plass.

– Sesongen har vært over all forventning. EM-sølv, VM-bronse og kvoteplass sikret for Norge til OL i Paris, har vært høydepunktene. En slik ranking er ferskvare, så det er bare å kjøre på videre for å utvikle seg enda mer, sier Jon-Hermann Hegg.

Både Duestad og Hegg har tatt hver sin bronse på 50 meter match under skyte-VM i Egypt. Hegg var også en del av laget som tok VM-gull i lagskyting.

(©NTB)

Flere nyheter: