Menu
Jeanette Hegg Duestad tok sammen med Jon-Hermann Hegg Norges første verdenscupseier i skyting på ni år. Foto: Heiko Junge / NTB

Skyting: Duestad og Hegg med verdenscupseier i Kairo

Jeanette Hegg Duestad og Jon-Hermann Hegg vant 10 meter luftrifle for blandet lag i Egypt og sikret dermed Norges første verdenscupseier i skyting på ni år.

Av NTB | 02.03.2022 12:13:13

Sport: Ikke siden Tore Brovold og Tom Beier Jensen tok dobbeltseier i skeet i Emiratene i 2013 hadde Norge vunnet en konkurranse i verdenscupen. Den forrige rifleseieren kom ved Ole Magnus Bakken på helmatch i 2009.

– Vi er selvsagt glade og stolte. Det kjennes veldig godt å endelig vinne en verdenscupkonkurranse. I dag var vi flinke, sier Jeanette Hegg Duestad i en pressemelding fra Norges Skytterforbund.

Det norske laget slo Italia 17-15 i finalen. Duestad og Hegg fikk en pangstart med 11-3-ledelse, men italienerne Sofia Ceccarello og Danilo Sollazzo ga dem kamp helt inn.

Norges 2.-lag med Jenny Stene og Henrik Larsen ble nummer tre i sitt heat i den første delen av finalen og nummer seks totalt. Bare heatvinnerne gikk videre til duellskytingen.

– Rett og slett imponerende. Begge lag i gullfinalen holder skyhøyt nivå hele veien gjennom, og da er det ekstra sterkt å ta dette hjem på et avgjørende skudd, sier landslagssjef Espen Berg-Knutsen.

(©NTB)