Menu
Klimastjernen Greta Thunberg (16) gikk i spissen for et stort antall demonstranter i Paris fredag. Foto: François Mori / AP / NTB scanpix

Skulker skolen for klimaet

Ingen fylker i Norge gir elevene gyldig fravær for å delta i klimaprotestene på fredag. I Haugesund blir det markering på Rådhusplassen.

Av Egil M Solberg | 20.03.2019 18:34:13

Klimastreik: Til tross for at de ikke får gyldig fravær, varsler tusenvis av norske elever at de skal streike på fredag, melder VG.

kunnskapsminister Jan Tore Sanner (H) synes det er bra at barn og ungdom står opp for klimasaken. Likevel vil han ikke la klimastreik kvalifisere til gyldig fravær på videregående skole.

– Unge har forandret verden før, og kommer til å gjøre det igjen, men hovedregelen er at streik ikke gir unntak fra fraværsgrensen, selv om det er mange gode formål å streike for, sier han til avisa.

VG har vært i kontakt med samtlige fylkeskommuner, og alle 18 oppfatter loven som klar på dette punktet: De streikende får ikke gyldig politisk fravær fra skolen.

Det er Natur og Ungdom som står bak fredagens skolestreik, der det er ventet at flere tusen norske elever skal delta. Ifølge nettsidene deres, blir det streik både i Sauda og Haugesund, melder VG.

Flere nyheter: