Menu
Real Madrids president Florentino Pérez står på sitt i Super League-prosjektet. Foto: Manu Fernandez / AP / NTB

Skuffet Real Madrid-president tviholder på Super League-prosjektet

Real Madrids president Florentino Pérez mener Super League ikke er over og er skuffet over prosjektet som brast kort tid etter kunngjøringen.

Av NTB | 22.04.2021 07:19:10

Sport: – Jeg er lei meg og skuffet fordi vi har jobbet med dette prosjektet i omkring tre år. Kanskje vi ikke har klart å forklare det godt nok, sa Pérez til radioprogrammet El Larguero, gjengitt av Marca.

– Mesterligaformatet er gammelt og kun interessant fra kvartfinalene og utover, sa han.

Superligaplanene kollapset da de seks engelske klubbene trakk seg. Også de tre italienske klubbene og Atlético Madrid har trukket seg ut.

– De tar feil, sier Pérez om alle som tror prosjektet allerede er dødt.

– Det står klart i kontrakten at man ikke kan trekke seg ut. De fleste involvert er direktører som kjenner denne verden, sa han.

Pérez skulle etter planen ledet den nye europeiske superligaen. Han ble overrasket over den store motstanden som kom etter kunngjøringen.

– Jeg har aldri sett en slik aggresjon fra en Uefa-president og noen av landenes fotballmyndigheter. Jeg har vært i fotballen i 20 år og ikke sett trusler som dette. Det var som om vi hadde drept noen. Det var som om vi hadde drept fotballen. Men vi prøvde å finne en måte å redde den på, sa han.

– Kanskje vi ikke forklarte det godt nok, men de ga oss heller ikke muligheten til å forklare det, la han til.

Presidenten insisterer på at Super League-prosjektet ikke er over, og at klubbene fortsatt ikke har fjernet seg selv fra superligaen ennå.

Kritikken har haglet fra supportere, tidligere toppspillere, høytstående politikere og trusler om utestengelse fra Det europeiske fotballforbundets (Uefa) president Aleksander Ceferin.

(©NTB)

Flere nyheter: