Menu
ARKIVBILDE: E. Solberg / Radio Haugaland

Skuffet over regjeringens NTP-utspill

Midler til Seljestadtunnel ble det enighet om allerede for fire år siden. Dette er ikke noe nytt. - Hvor ble det av vintersikker vei over fjellet om NTP-planer, spør Terje Halleland (FrP).

Av Egil M Solberg | 17.03.2021 10:02:06

Samferdsel: Fredag legges ny Nasjonal transportplan (NTP) frem. Der legges det opp at E134 får til 10,8 milliarder kroner i første periode.

Det er snakk om NTP for perioden 2022–2031. En plan som endres hvert fjerde år.

Blant strekningene det satses på er Røldal-Seljestad og utbedret vei til Husøy havn. Dette fremkommer i en ny lekkasje i dag.

– Dette er to prosjekt vi allerede for fire år siden var enige om i Stortinget at skulle ligge inne i denne perioden. Dette er ingen nyhet, det er historie. Jeg er skuffet over at regjeringen ikke får til en mer helhetlig og forutsigbar plan, sier Halleland til Radio Haugaland.

E 134 videre over Haukelifjell fra Røldal til Vågsli er ikke med. Også her er reguleringsplan vedtatt. Bakka-Solheim er heller ikke nevnt.

– Regjeringen utsetter planene. Nå vil det kunne gå mange år før vi får en mer eller mindre vintersikker vei over Haukelifjell, tordner Halleland.

Hør intervjuet fra vår podcast

Flere nyheter: