reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
FOTO: E. Solberg / Radio Haugaland

Skuffet over flytting av iskanten

Fremskrittspartiet er skuffet over at regjeringen ikke følger den klare anbefalingen fra oljedirektoratet og flytter iskanten i Barentshavet sørover.

Av Egil M Solberg | 24.04.2020 14:06:52

Industri: Olje- og energiminister Tina Bru (H) mener regjeringens forslag om iskanten sikrer olje- og gassnæringen forutsigbare rammevilkår.

– Fremskrittspartiet er skuffet over at regjeringen ikke følger den klare anbefalingen fra oljedirektoratet og oljenæringen om å beholde dagens definisjon for å unngå og svekke de samlede rammebetingelsene til Norges viktigste næring, tordner stortingsrepresentant Terje Halleland (FrP).

Den politisk betente saken handler i praksis om hvor langt nord det kan åpnes for boring etter olje og gass, og regjeringen sier nå at de flytter grensen sørover og dermed innskrenker området for oljevirksomhet.

Men, kilder Dagens Næringsliv har snakket med, sier at kompromisset betyr at iskanten i praksis blir ganske lik som nå, selv om den går noe sørover: Oljeaktiviteten i Barentshavet blir som i dag.

– Samtidig er vi positivt overrasket over at Venstre har fått så lite gjennomslag for å hindre oljeaktivitet i etablerte områder.

– Basert på dette forslaget er Frp innstilt på å forhandle med regjeringspartiene om forslag som samlet styrker olje- og gassnæringen og som med det kan bidra til å trygge titusenvis av arbeidsplasser, sier Halleland.

Flere nyheter: