reklame for Sheiken Bowling
Menu
Halvor Egner Granerud får ikke hoppe VM. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Skuffet Granerud vraket til skiflygings-VM: – Svir litt ekstra

Halvor Egner Granerud fikk ikke plass i det norske laget til helgens VM-konkurranser i skiflyging i Vikersund.

Av NTB | 10.03.2022 17:25:05

Sport: Avgjørelsen ble tatt etter treningsomgangene i den norske mammutbakken torsdag. Der måtte Granerud, som er nummer tre i verdenscupen, nøye seg med beskjedne 172 og 198 meter.

Det norske laget til helgens mesterskap består dermed av Daniel-André Tande, Marius Lindvik, Robert Johansson og Johann André Forfang.

– Jeg er skuffet over egen hopping. Det kjentes ut som en dag hvor ingenting funket. Det handlet litt om at offensiviteten og roen som trengs for å hoppe skiflyging manglet. Det er kjedelig. Å se hopprenn jeg selv kunne gjort det bra i, er noe av dummeste jeg vet om, sa Granerud.

– Det er mye som gjør vondt i dag. Det er mye som svir litt ekstra med familie og venner som skulle ta turen hit i helgen. Jeg håper de fortsatt vil dra for å få med seg opplevelsen av skiflyging. Det er jo litt ekstra leit at jeg var et halvt poeng unna friplass. Det gjør det litt ekstra vondt, sa toeren fra forrige VM i Planica i 2020 til NTB.

Tande gjorde torsdag sine første hopp i skiflyging fallet i Planica på tampen av forrige sesong. Kongsberg-gutten var usikker før start, men overvant egen nervøsitet og landet på 222 og 222,5 meter.

Det var mer enn nok til å sikre plassen på det norske laget.

Det skal hoppes individuell konkurranse over fire omganger i 240-metersbakken i Vikersund fredag og lørdag, mens lagkonkurransen går søndag. Alle de norske gikk trygt videre fra kvalifiseringen.

Verdensrekorden i skiflyging ble satt i Vikersund av østerrikeren Stefan Kraft i 2017. Da svevde han hele 253,5 meter.

(©NTB)