reklame for Sheiken Bowling
Menu
Tunisias Issam Jebali etter å ha brent en gedigen målsjanse rett før pause i VM-kampen mot Danmark i Qatar tirsdag. Foto: Petr David Josek / AP / NTB

Skuffende uavgjort-smell for Danmark mot Tunisia i VM-åpningen

Danmark klarte ikke bedre en 0-0 mot Tunisia i første VM-kamp i Qatar tirsdag. En svak første omgang og en omdiskutert hands på overtid ble utslagsgivende.

Av NTB | 22.11.2022 16:16:54

Sport: Danmark er Nordens eneste representant i mesterskapet. I tillegg til de store VM-favorittene som Brasil, Argentina og Frankrike, er det mange som også har trukket fram danskene.

Men i VM-åpningen mot Tunisia var nordafrikanerne det klart farligste laget i første omgang. Fra tribunen fikk de god støtte fra 30.000 oppmøte tunisiere, som fullstendig overdøvde de drøyt 700 danske supporterne.

I andre omgang var Danmark klart best og hadde flere gedigne muligheter. Etter 55 minutter jublet danskene for mål signert innbytter Mikkel Damsgaard, men også her kom flagget opp. Det irriterte tydelig danskene og TV 2s kommentator Morten Langli at det ikke kom tidligere.

– Dette er et spill for galleriet, utropte Langli.

På overtid ropte danskene på straffe etter en hands i straffefeltet, og dommerne måtte ut å se på videobildene. Han vinket det videre på grunn av et frispark i forkant.

Neste kamp for Danmark er mot Frankrike lørdag kveld. Tunisia skal samme dag måle krefter mot Australia.

Etter 24 minutter var spilt trillet tidligere Rosenborg-spiss Issam Jeballi ballen bak målvakt Kasper Schmeichel, men målet ble vinket av for offside. 20 minutter senere var samme mann igjen alene med keeper, men en fantomredning fra 36-åringen gjorde at det sto 0-0 til hvilen.

Minutter senere var Kasper Dolberg nær scoring, men headingen fra et innlegg ble for svak. Rødtrøyene fortsatte presset, og både Christian Eriksen og Andreas Corneliussen kunne scoret, men hadde ikke marginene med seg. Samtidig fikk Tunisia nok med å forsvare seg.

(©NTB)