Menu
Daglig leder Sverre Meling jr. i Maritimt Forum. FOTO: Privat

Skuffende avskjed fra Solberg-regjeringen

Regjeringen foreslår store kutt i tilskuddsordningen for norske sjøfolk. En ordning som blant annet er helt avgjørende for det grønne maritime skiftet, skriver Maritimt Forum.

Av Egil M Solberg | 12.10.2021 13:40:15

Næringsliv: – Tilskuddsordningen for sysselsetting av sjøfolk er ikke bare det fremste virkemidlet for å bevare norsk maritim kompetanse, den er også helt avgjørende for den erfaringsbaserte kompetansen som vi trenger i det grønne maritime skiftet, sier daglig leder i Maritimt Forum for Haugalandet og Sunnhordland, Sverre Meling jr.

Som i fjor havnet tilskuddsordningen for norske sjøfolk (nettolønnsordningen) under sparekniven. Da ble kuttforslaget reversert gjennom Fremskrittspartiets budsjettavtale med regjeringspartiene.

– Vi fester vår lit til at Arbeiderpartiet og Senterpartiet står fast på det de sa i valgkampen og styrker tilskuddsordningen, sier Meling.

Fakta

I statsbudsjettet foreslår regjeringen å senke det såkalte makstaket for seks av modellene i tilskuddsordningen; skip i NOR, petroleumsskip i NOR, seilskip i NOR, passasjerskip i NOR i utenriksfart, skip i NOR som betjener strekningen Bergen-Kirkenes og konstruksjonsskip i NIS.

Tilskuddsmodellen for NIS lasteskip i utenriksfart foreslås avviklet. Rederier som tidligere har mottatt støtte gjennom tilskuddsmodellen for NIS lasteskip i utenriksfart, vil fortsatt kunne motta støtte gjennom tilskuddsmodellen for skip i NIS.

Flere nyheter: