Menu
Nationaltheatret er stengt på grunn av koronaviruset. Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Skuespillerforbundet ut mot permitteringer

Norsk Skuespillerforbund (NSF) mener både grunnlaget for permitteringene og drøftingene med de tillitsvalgte flere steder har vært mangelfull.

Av NTB | 01.04.2020 04:02:25

Kultur og underholdning: Bare fra de nasjonale institusjonene i Oslo, Nationaltheatret, Det Norske Teatret, Operaen og Oslo Nye Teater, er det over tusen ansatte som permitteres helt eller delvis på grunn av det reduserte tilbudet som følge av koronakrisen.

Forbundsleder Knut Alfsen i Norsk Skuespillerforbund (NSF) mener ting har skjedd litt for fort når offentlig støttede teater har gått til permitteringer, selv om forbundet har forståelse for situasjonen hele kulturfeltet er i.

– De fleste inntektene til de store teatrene kommer fremdeles fra offentlige midler og samtidig har teatrene blitt garantert at bevilgningene for 2020 opprettholdes, sier Alfsen i en pressemelding.

Han ber teatrene ikke skyve ansvaret over på et allerede overbelastet Nav.

Alfsen påpeker teatrenes plikt til å finne andre ting skuespillerne kan gjøre.

– Vi registrerer at flere av teatrene som har behandlet spørsmålet om permitteringer i svært liten grad har lagt vekt på mulige arbeidsoppgaver. Enkelte teater har etter vårt syn heller ikke hatt reelle drøftinger med sine tillitsvalgte, slik hovedavtalen krever.

(©NTB)

Flere nyheter: