reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Skuespiller Sven Wollter under innspillingen av filmen «Dag för dag» i fjor. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT / NTB

Skuespilleren Sven Wollter er død

Den koronasmittede svenske skuespilleren Sven Wollter døde tirsdag. Han ble 86 år gammel.

Av NTB | 10.11.2020 17:53:01

Kultur og underholdning: Det skriver hans datter Stina Wollter på Instagram.

– Det er med grenseløs sorg Sven Wollters familie herved meddeler at han i dag, 10. november, fløy rett inn i lyset som følge av covid og en velbrukt kropp med lunger med kols og emfysem, som ikke orket å holde ut denne siste prøvelsen. Han fikk en avslutning uten smerte, omgitt av alle sine nærmeste. Sven ble 86 år, heter det i innlegget.

Han skal ha dødd i hjembyen Luleå, og Stina Wollter vil takke personalet på intensivavdelingen i byen, skriver Aftonbladet.

Wollter har også utgitt to plater, hatt eget radioprogram og skrevet tre romaner. Han var gift tre ganger og hadde til sammen fem barn.

– Jeg er 86 år gammel, vet du, så jeg har grunn til å være litt urolig, kommenterte Wollter.

Skuespilleren var også politisk engasjert og mangeårig medlem av det kommunistiske partiet i Sverige. Da han i 1999 fikk livvakter etter drapstrusler fra nynazister, fortalte Wollter at han hadde blitt truet med juling siden 1970-tallet.

I fjor var han blant 171 svenske artister og kulturfolk som krevde boikott av Sveriges deltakelse i Eurovision i Israel.

Wollter spiller dessuten hovedrollen i dramakomedien «Dag för dag», med planlagt premiere neste år. Den handler om en husbilreise til en selvmordsklinikk i Sveits.

Wollter skal ha blitt koronasmittet på besøk hos sin sønn i Stockholm i oktober. Han har vært på turné med bandet Nynningen i høst, men de to siste konsertene ble utsatt på ubestemt tid da koronasmitten ble kjent.

Flere nyheter: