Menu
St. Anthony-kirken i Colombo var blant de seks målene for terrorangrepet sist søndag. Fredag ble det meldt om skyting ved det som antas å være en bombefabrikk i byen Batticaloa på østkysten av Sri Lanka. Foto: Manish Swarup / AP / NTB scanpix

– Skuddveksling mellom soldater og mistenkte angripere på Sri Lanka

Soldater på Sri Lanka har havnet i en skuddveksling med personer mistenkt for innblanding i terrorangrepet 1. påskedag, ifølge en militær talsmann.

Av NTB | 26.04.2019 17:25:18

Kriminalitet og rettsvesen: Lokale medier rapporterer at bombevester skal ha blitt produsert på stedet.

Skuddvekslingen brøt ut da soldatene skulle gjennomsøke en bygning i byen Sammanthurai sør for Batticaloa på østkysten av Sri Lanka i forbindelse med etterforskningen av terrorangrepet.

Ifølge en militær talsmann rykket soldatene ut etter melding om en eksplosjon, og da de kom til stedet, ble de beskutt.

Lokale innbyggere har fortalt at de har hørt flere eksplosjoner, men det er ikke meldt om drepte eller sårede, ifølge Sky News.

Politiet opplyste fredag ettermiddag at skuddvekslingen pågikk fortsatt, en knapp time etter at de første meldingene kom.

Politiet skal også ha pågrepet sju personer da de aksjonerte mot et bolighus i området, ifølge nyhetsbyrået DPA. Det er uklart om bolighuset ligger samme sted som den antatte bombefabrikken.

Tre fulle kirker og tre luksushoteller ble rammet av selvmordsbomber. En av kirkene lå i Batticaloa.

Politiet har de siste dagene jaktet på flere mistenkte som knyttes til angrepet, og myndighetene har advart om at det kan komme flere angrep.

Av den grunn er alle kirker i hovedstaden Colombo stengt og alle søndagsmesser er avlyst inntil videre.

Det skal ha blitt funnet både sprengstoff, selvmordsvester, utløsermekanismer og metallkuler under raidet.

Over 250 mennesker ble drept i terrorangrepet på Sri Lanka 1. påskedag.

(©NTB)

Flere nyheter: