Menu
Henrik Kristoffersen fikk kjempetrøbbel mot slutten av 1. omgang i Flachau-slalåmen. Foto: Giovanni Auletta / AP / NTB

Skrens ødela Kristoffersens slalåm i Østerrike

Henrik Kristoffersen kan glemme å ta sin tredje strake verdenscupseier i slalåm. En stor feil i avslutningen gjør at han neppe tar seg videre i Flachau.

Av NTB | 09.03.2022 18:25:09

Sport: Som første startende så det lenge bra ut for Kristoffersen, men mot slutten kom han for sent over på en spiss kant og måtte bråbremse for ikke å kjøre ut. Det tapte han svært mye tid på.

Kristoffersen var tydelig irritert i målområdet. Tabben var såpass stor at han neppe tar seg videre til finaleomgangen. Der får kun de 30 beste konkurrere.

Alpinisten fra Rælingen har vært i dytten den siste tiden. Nylig var han endelig tilbake på vinnersporet igjen i slalåm med to strake seirer i Garmisch-Partenkirchen. Dobbelttriumfen sendte Kristoffersen opp i tet i slalåmcupen.

Også lagkamerat Sebastian Foss Solevåg trøblet på den samme kanten i avslutningspartiet. Verdensmesteren i disiplinen fikk også en skrens, men greide seg likevel vesentlig bedre enn Kristoffersen.

Sunnmøringen er i skrivende stund 1,35 sekunder bak Østerrikes store hjemmehåp Johannes Strolz. Kristoffersen ligger sist og er bakpå med hele 2,67.

Lucas Braathen ligger foreløpig best an av de norske. Han er nummer seks og har 1,33 sekunder opp til teten.

Onsdagens slalåm i Flachau erstatter rennet som ble avlyst i Zagreb 6. januar. Den gang ledet Solevåg etter 19 kjørte løpere da dårlige forhold stoppet konkurransen.

Sesongens siste verdenscupslalåm avvikles i franske Meribel søndag 20. mars.

(©NTB)