Menu
FOTO: Mattilsynet

Skremte livet av busspassasjerer

Da bussjåføren losset av noen esker fra bussen, begynte to ventende kvinner å skrike da det var reptiler oppe i eskene. Busselskapet hadde fått beskjed om at de transporterte lyspærer.

Av Egil M Solberg | 27.02.2018 21:14:00

Mattilsynet opplyser i dag til TV2 at de har mottatt flere bekymringsmeldinger om Haugesund-firma Dactive Reptile/reptinett.no som sendte en kongeboa med pakkepost fra Haugesund til Harstad med Bring.

LES OGSÅ: Sendte slange i posten

– Det står helt tydelig i Bring sitt reglement at det ikke er lov å sende levende dyr med dem. Å sende dyr på denne måten er også helt uakseptabelt i forhold til våre retningslinjer. Det er dessuten skjerpende at pakken med slangen ble sendt midt i julerushet sammen sammen med vanlige julegaver, sier førsteinspektør Elisabeth Skatvedt Jordal i Mattilsynet til kanalen.

I butikken fant Mattilsynet det Skatvedt kaller «flere kritikkverdige forhold». I ett av rommene ble det blant annet funnet en matskål full av avføring.

– Sa at reptiler var lyspærer

– Et busselskap som kontaktet oss sa at de hadde fått beskjed om at eskene de transporterte inneholdt lyspærer. Det stemte ikke. Da bussjåføren losset av, begynte to ventende kvinner å skrike og sa at det var reptiler i eskene, sier hun til TV2.

Medeier i Dactive Reptile, Tom Østensvik, sier til TV 2 at han ikke sa at det var lyspærer i eskene.

– Jeg sa vel at det var «diverse» oppi der. Det var et terrarium og en slange eller en øgle. Jeg husker ikke hva det var. Det var jo bare snakk om en transport på 2,5 timer til Bergen. Det er jo ingenting, sier han til kanalen.

Uakseptabelt, sier Mattilsynet.

Flere nyheter: