Menu
Pandemien har ført til innstilte fly og færre passasjerer på mange flyplasser, også i Berlin. Flyplassjefen tror det vil ta flere år å komme tilbake på samme nivå som før krisen. Illustrasjonsfoto: Paul Zinken / DPA / AP / NTB

«Skrekkår» for Berlins flyplasser

Flyplassene rundt den tyske hovedstaden opplevde en enorm svikt i passasjertallene i 2020 – bare en firedel så mange reisende som året før.

Av NTB | 04.01.2021 11:08:05

Fritid: Selskapene som driver flyplassene melder om 9,1 millioner flypassasjerer i året vi nettopp har lagt bak oss. I 2019 var tallet nesten 36 millioner.

I oktober kom byens nye flyplass BER endelig i drift, mange år senere enn planlagt og etter enorme budsjettoverskridelser.

– 2020 ble et ekstremt år – en suksess og et skrekkår på samme tid, sier toppsjef Engelbert Lütke-Daldrup i selskapet som driver den nye Berlin Brandenburg lufthavn.

– Vi må holde ut minst ett år til med betydelige tap og lave passasjertall. Først i 2024 eller 2025 er vi tilbake på samme nivå som før koronakrisen, tror han.

Gamle Schönefeld flyplass er en del av den nye flyplassen sørøst for hovedstaden og skal leve videre som terminal 5. Tegel i nordvest ble lagt ned omtrent samtidig som BER endelig åpnet dørene.

(©NTB)

Flere nyheter: