Menu
Ragne Wiklund satte norsk rekord på 3000 meter under verdenscupen på skøyter i Salt Lake City fredag. Foto: Carina Johansen / NTB

Skøyter: Ragne Wiklund knuste den norske rekorden på 3000 meter – på pallen i Salt Lake City

Ragne Wiklund satte norsk rekord på 3000 meter med 3.55,52 under verdenscupløpet i Salt Lake City fredag og ble nummer tre på distansen.

Av NTB | 03.12.2021 22:30:46

Sport: Wiklund senket dermed sin tidligere bestenotering fra Heerenveen i januar med over tre sekunder og tok for alvor steget inn blant de aller beste på distansen.

Hun gikk i par med tsjekkiske Martina Sablikova, som har verdensrekorden på distansen på 3.52,02, satt nettopp i Salt Lake City i 2020.

Wiklund gikk et kontrollert løp på den raske isen i Salt Lake City. Etter å ha ligget bak Sablikova i starten, senket hun rundetidene mot slutten.

– Det var helt perfekt, Jeg hadde tenkt å åpne på 30-lav-runder, det var veldig deilig at jeg fikk til rundetidene. Jeg synes jeg løste det bra, sier Wiklund til Viaplay.

Det er hennes andre pallplassering på to uker.

– Jeg prøver å legge lista på samme sted hver helg og fokusere på jobben, sier Wiklund som har OL i februar som det store målet.

Hun innrømmer at hun var litt stresset før løpene i USA med tanke på høyde og tidsforskjell.

– Men det har gått stabilt bra på trening, og det var jo ikke egentlig noen grunn til at det skulle gå dårligere nå.

Nederlenderne Irene Schouten og Anoinette de Jong tok de to første plassene på 3000-meteren. Wiklund var 2,62 sekunder bak vinneren.

(©NTB)

Flere nyheter: