reklame for Sheiken Bowling
Menu
Norge med Marit Fjellanger Bøhm, Ragne Wiklund og Sofie Karoline Haugen ble nummer seks i kvartfinalen på lagtempoen i OL. Det blir C-finale tirsdag på de norske løperne. Foto: Sue Ogrocki / AP / NTB

Skøyter: Norge til C-finale på kvinnenes lagtempo

Det norske laget i kvinnenes lagtempo på skøyter klarte ikke å ta seg videre til semifinale. Det blir C-finale tirsdag etter sjetteplass i kvartfinalen.

Av NTB | 12.02.2022 16:17:48

Sport: Marit Fjellanger Bøhm, Karoline Sofie Haugen og Ragne Wiklund gikk på det norske laget. De noterte 3.01,83. Den norske rekorden er på 02.56,79. Kina blir motstander i kamp om 5.-plassen tirsdag.

Laget holdt lenge godt følge mot sterke Nederland med Antoinette de Jong, Irene Schouten og Ireen Wüst. De norske løperne fikk derimot problemer mot slutten og tapte mye den siste runden hvor spesielt Haugen hadde problemer med å henge med. Tiden blir tatt på tredje løper.

Japan med Ayano Sato, Miho og Nana Takagi, som vant OL-gullet for fire år siden, var best i kvartfinalene med 2.53,61. Canada var 0,36 sekunder bak. Nederland og ROC tok seg også til semifinale.

Norge var fattige 8/100 sekund foran Polen, som møter Hviterussland i D-finalen.

Japan møter ROC og Canada møter Nederland i semifinalene tirsdag.

Det ble gått seks runder hvor de fire raskeste lagene tok seg til semifinale.

(©NTB)

Flere nyheter: