Menu
Håvard Holmefjord Lorentzen var kaptein på de norske lagsprintlaget som endte på 4.-plass i VM torsdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Skøyter: Lorentzen fikk løpet sitt ødelagt på lagsprinten

Håvard Holmefjord Lorentzen fikk problemer i starten og det ødela et medaljeløp for det norske lagsprintslaget i VM torsdag. Canada vant foran Nederland.

Av NTB | 14.02.2020 00:16:30

Sport: Ved siden av Lorentzen, gikk Odin By Farstad og Bjørn Magnussen på laget. De gikk inn til 1.19,54 og fjerdeplass. Canada noterte 1.17,68, mens Nederland tok sølvet med 1.18,19. Kina tok bronsen.

Det drøyde littt med å kåre vinneren ettersom juryen måtte sjekke at Canada hadde vekslet forskriftsmessig.

– Det er veldig irriterende. Det er jo over ett sekund som ryker. Høyreskjæret mitt glipper og jeg fikk en rotasjon. Det er bare irriterende. Det var gode runder, men det hjelper ikke når det ikke blir medalje. Utrolig surt, sa Lorentzen til Viasat 4.

Kaptein Lorentzen leverte likevel en knallrunde med 24,00 underveis. Formen er tydeligvis i anmarsj.

De norske laget forsøkte seg med en ny taktikk med å få Farstad nærmere Lorentzen i starten, men da feilet Fana-løperen og Bjørn Magnussen stakk ifra.

Nordmennene gikk i par mot sterke Russland med Ruslan Murasjov, Viktor Musjtakov og Pavel Kolisjnikov. Der falt verdensrekordholderen på både 500 og 1000 meteren Kolisjnikov. Han synes å få en trøkk i den ene hånden.

(©NTB)

Flere nyheter: