Menu
Peder Kongshaug, Hallgeir Engebraaten og Sverre Lunde Pedersen er klare for OL-finale i lagtempo. Foto: Ashley Landis / AP / NTB

Skøyter: Det norske lagtempolaget til finale – møter ROC i gullduell

Hallgeir Engebråten, Sverre Lunde Pedersen og Peder Kongshaug er klare for finale på lagtempoen i skøyter i OL. I tirsdagens finale møter de ROC.

Av NTB | 15.02.2022 08:14:14

Sport: Den norske trioen fikk en tøff oppgave mot Nederland, men tittelforsvarer Norge viste nok en gang styrke. Med tiden 3.38,27 og en seiersmargin på 1,34 sekund, er Norge videre til finalen, som starter 09.47 norsk tid.

Der venter veldig tøff motstand i ROC. Russerne satte olympisk rekord med tiden 3.36,62 i sin semifinale mot USA.

Norge er uansett sikret minst sølvmedalje med plassen i finalen. I bronseduellen skal Nederland og USA kjempe om den siste pallplassen.

Med fire runder igjen tok Norge ledelsen for første gang. Ledelsen fortsatte å øke for det norske laget, som får sjansen til å forsvare OL-gullet de vant for fire år siden.

Sverre Lunde Pedersen var med da Norge vant gull på lagtempoen i Pyeongchang i 2018. Da gikk han sammen med Håvard Bøkko og Simen Spieler Nilsen.

ROC kan bli veldig vanskelige å slå. Deres motstander i semifinalen, USA, slo Norges tid fra både kvartfinalen og semifinalen, men amerikanerne måtte likevel gi tapt mot ROC.

Russerne ledet tidlig, men ga fra seg ledelsen halvveis. USA prøvde å følge samme oppskrift som Norge i semifinalen, men ROC skulle vise seg å ha langt mer å gå med, enn det Nederland hadde i semifinalen mot Norge. Med et par runder igjen hadde ROC tatt tilbake ledelsen og kjørte til slutt inn til olympisk rekord.

Norge hadde den beste tiden i kvartfinalen, men var ingen klar favoritt mot skøytenasjonen Nederland. Det så tidlig stygt ut for Norge, som ble liggende bak med nesten ett halvt sekund, men den norske trioen hadde mest krefter på lager.

Skal det bli gull igjen, må Norge mest sannsynlig prestere enda bedre enn i semifinalen.