reklame for Sheiken Bowling
Menu
Ida Njåtun skal ikke være en del av landslaget neste sesong. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Skøyteprofil takker nei til landslaget: – Noen ganger må man gjøre radikale endringer

Skøyteprofilen Ida Njåtun (29) fortsetter karrieren, men går ut av landslaget foran neste sesong. Det skal gi en ny giv.

Av NTB | 27.04.2020 12:47:28

Sport: Njåtun offentliggjorde beslutningen på sin Instagram-konto mandag, dagen etter at landslagskollega Hege Bøkko gjorde det klart at hun avslutter sin karriere.

Asker-løperen skriver at sesongen hun nå har bak seg ikke endte slik hun hadde ønsket. Det var det flere grunner til. Njåtun har derfor brukt den siste tiden til å gjøre en grundig evaluering av egen situasjon og veien videre.

Den munnet ut i beslutningen om at hun neste vinter står utenfor landslaget, men satser som en del av den Stavanger-baserte elitesatsingen Team Sørmarka.

I hardtsatsende Team Sørmarka, som har sitt utspring i Stavanger Sandnes Skøyteklubb, får hun den nederlandske skøyteprofilen Wouter Olde Heuvel som trener.

29 år gamle Njåtun er i tillegg bosatt i Stavanger og peker på at redusert reisebelastning er blant fordelene som kommer ut av grepet hun nå tar.

«Forandringen dette skiftet innebærer er at jeg nå får jevnbyrdige treningskamerater på daglig basis, færre reisedøgn, samt ny sportslig og sosial inspirasjon», skriver den mangeårige landslagsløperen.

«Jeg ser nå en perfekt mulighet til å trene sammen med en stor gruppe skøyteløpere hvor flere er like raske eller raskere enn der jeg er. Da får jeg noe å strekke meg etter på enkelte økter, samtidig som jeg kan være med å bidra for dem på andre», peker Njåtun på.

Asker-løperen har i en årrekke vært blant Norges beste kvinnelige skøyteløpere. I 2015 tok hun bronse under allround-VM i Calgary.

«Etter ti år på landslaget er det tøft for meg å si nei til tilbudet om å være med videre. Men noen ganger må man gjøre radikale endringer for å finne tilbake på rett spor», skriver Njåtun.

Ved siden av Njåtun består Team Sørmarka av en rekke fremadstormende skøyteløpere.

(©NTB)

Flere nyheter: