Menu
Håvard Holmefjord Lorentzen (f.v), Henrik Fagerli Rukke og Bjørn Magnussen sikret VM-gull i lagsprint lørdag. Foto: Geir Olsen / NTB

Skøyteherrene sikret VM-gull i lagsprint

Bjørn Magnussen, Henrik Fagerli Rukke og Håvard Holmefjord Lorentzen sikret norsk gull i lagsprinten i skøyte-VM i Vikingskipet lørdag.

Av NTB | 05.03.2022 18:22:09

Sport: Det norske laget var en klar medaljekandidat foran konkurransen, og med et godt gjennomført løp sikret de edelt metall. Magnussen gikk den første runden for Norge, mens Rukke og Lorentzen fulgte deretter.

På siste runde var det jevnt på tiden mot Polen, som det norske laget gikk i par med, men den polske ankermannen gjorde en feil underveis, og Lorentzen leverte og sikret seieren.

Det norske laget jobbet godt sammen underveis i løpet, og Lorentzen kunne gå ut på siste runde med god fart etter å ha holdt Rukkes rygg tett.

– Det er et stort testament til samholdet i laget. Det betyr mye for våre treningsområder og hvordan vi jobber sammen. Å få dette resultatet foran det norske folk er det beste man kan oppnå, sa landslagstrener Jeremy Wotherspoon til Viaplay.

Lorentzen tok bronse i sprint-VM fredag, og det var dermed hans andre medalje i mesterskapet på hjemmebane. Polen gikk inn til sølvet, 79 hundredeler bak Norge, mens Nederland tok bronsen ett hundredel bak Polen igjen.

(©NTB)