Menu
John Stones' heading var det nærmeste noen kom scoring i kampen mellom England og Skottland fredag. Foto: Carl Recine, Pool / AP / NTB

Skottland kjempet og holdt England til 0-0

Skottland sto lenge imot Englands press og kunne like så godt fått med seg tre kjærkomne poeng fra Wembley i den hektiske 0-0-kampen i EM fredag.

Av NTB | 18.06.2021 00:52:47

Sport: Skottland var avhengige av å få med seg poeng fra Wembley om de skulle ha videre håp om EM-avansement. England på sin side var tre poeng unna å sikre avansement.

Ti minutter før slutt ropte engelskmennene på straffe etter at Raheem Sterling gikk i bakken etter kontakt med Liverpool-back Andrew Robertson. Dommer Antonio Lahos lot den passere.

Det kunne stått 1-0 etter drøye ti minutter, da en umarkert John Stones steg til værs å headet ballen i stolpen bak Skottland-keeper David Marshall.

Minuttet etterpå var England på farten igjen. Raheem Sterling sendte ballen inn foran mål med en lur pasning, men skuddet til den nybakte mesterligavinneren Mason Mount snek seg på utsiden av stolpen.

Etter hvilen var det langt mellom de største mulighetene, men etter 55 minutter var Che Adams nære på å sende Skottland i ledelsen, men skuddet ble blokkert av det engelske forsvaret.

Etter 62 minutter skulle Skottland få sin største sjanse, men Reece James stoppet skuddet fra Lyndon Dykes med hodet.

Kampen inneholdt høyt tempo gjennom alle 90 minuttene, der begge lag hadde centimeterne mot seg i kampen om scoring og viktige poeng mot videre EM-deltakelse.

Med seier hadde England sikret seg billett til åttedelsfinalen, men løvene må ha poeng fra Tsjekkia i siste kamp for å sikre avansement og førsteplass i gruppe D.

Skottland på sin side må nå slå Kroatia i siste kamp for å ha noe håp om avansement. De kan i beste fall komme videre som en av fire gruppetreere.

Etter en halvtime våknet skottene, og et innlegg fra kaptein Andrew Robertson fant motsatt sideback Stephen O’Donnell som traff godt på volley. Den engelske sisteskansen Jordan Pickford klarte imidlertid å avverge.

Det var imidlertid England som var nærmest, men fikk ingen uttelling på sjansene sine og presset de utsatte sine skotske naboer for.

(©NTB)

Flere nyheter: